Kevät on pihakirppisten aikaa

Ekologisuus ja kestävä kehitys ovat viimevuosina tutuiksi tulleita käsitteitä kaikkialla maailmassa. Kierrättäminen ja vanhojen tavaroiden ja vaatteiden uusiokäyttö ovat nyky-ajan kasvava trendi, jonka toivoisi entisestäänkin yleistyvän. Jokainen meistä voi osallistua maailman luonnonvarojen säästämiseen ja ympäristön suojeluun yksikertaisilla ja pienillä päivittäisillä teoilla. Yksi helpoimmista tavoista on kierrättää kaikki itselle tarpeettomaksi käyneet hyödykkeet. Paras paikka päästä eroon turhasta tavarasta on kirpputori ja nykyisin tavaroita voi myydä myös netissä nettikirpputoreilla, jotka ovat nykyään suosittuja tavaroiden osto-ja myyntipaikkoja.Suomessa erilaisia kirpputoreja löytyy pienimmiltäkin paikkakunnilta ja lisäksi monilla paikkakunnilla järjestetään varsikin keväisin isompia kirppistapahtumia, joihin ihmiset voivat tulla myymään tavaroitaan. Suomalaiset ovat löytäneet myös pihakirppikset. Yhä useampi uskaltautuukin keräämään itselle tarpeettomat tavarat pihalleen myytäväksi. Erityisesti keväällä pihakirppis tarjoaa hyvän tavan päästä eroon kevätsiivouksen yhteydessä löytyneistä aarteista.

Siivouspäivänä kierrätetään koko maassa

Yksi suurimmista tänä keväänä toteutettavista kierrättämiseen keskittyvistä tapahtumista on Siivouspäivä. siivouspäivä tekee koko kaupungista ison katukirppiksen. Siivouspäivänä 27.5. kuka tahansa voi myydä vanhoja tavaroitaan pihallaan, kodissaan tai kadulla omassa ” myyntipisteessä”.Yksityishenkilöiden ohella myös yritykset ja erilaiset yhdistykset voivat myydä vanhoja tavaroitaan. Siivouspäivään tiivistyy hienosti perinteinen kirpputori-ideologia, sillä siivouspäivään osallistuvalla kirppiksellä saa myydä vain vanhoja tai itse valmistettuja tavaroita. Myyjien tulee noudattaa hyviä kirpputorikäytäntöjä eli tuotteiden on oltava hinnaltaan kohtuullisia ja hyväkuntoisia. Myyjät voivat merkata myyntipaikkansa siivouspaiva.com nettisivustolla olevalle kartalle. Se ei ole pakollista, mutta auttaa ostajia löytämään paremmin paikalle. Julkisella paikalla sijaitsevalle myyntipaikalle ei myöskään tarvita erillistä lupaa kaupungissa, jos myyjä on merkinnyt myyntipisteensä siivouspaiva.com sivun kartalle. Sivustolta löytyy lisäksi markkinointimateriaalia, jota voi hyödyntää oman kirpputorin yhteydessä. Organisaatioilta osallistuminen edellyttää pienen kannatusmaksun maksamista tapahtuman mahdollistavalle Yhteismaa ry:lle, mutta yksityisille osallistuminen on täysin vastikkeetonta. Tämän mukavammaksi ei enää siivouspäivä voi tulla.

Keväällä siivotaan ja remontoidaan

Kevätaurinko ja valon lisääntyminen vaikuttavat ihmisiin aina intoa lisäävästi eli lähes jokainen meistä tunnistaa itsessään esiinpyrkivän siivoojan tai remontoijan. Paikat on saatava puhtaaksi ja kuntoon ennen keskikesän juhlaa juhannusta. Mutta mitä tehdä niille kotoa löytyville turhille tavaroille, joita ei enää itse käytä? Yksi hyvä mahdollisuus on myydä ne kirpputorilla. Helpoimmin tavaroista pääsee eroon perustamalla kotikirppiksen. Jos ajatus kotikirppiksestä kiinnostaa, kannattaa piipahtaa siivouspaiva.com-nettisivustolla. Siivouspäivä on koko maan kattava kierrätystapahtuma, johon kuka tahansa voi osallistua perustamalla päiväksi oman kirpputorin. Sen jälkeen kun paikat on putsattu tavaroista, joita ei enää käytä, on hyvä päivittää kodin ulkoasua muutoinkin kohti kesää vaikkapa maalaamalla seiniä tai rakentamalla uusi terassi. Byggmax.fi toimittaa sinulle tarvitsemasi välineet nopeasti ja luotettavasti. Löydät kaikki pienemmät ja isommat remontoinnissa tarvittavat välineet niin sisä- kuin ulkotiloihin. Valikoimissa on perinteisten rautakauppatuotteiden ohella myös sisustustarvikkeita ja toimitusajat ovat nopeat ja hinta edullinen. Antaa siis kesän tulla kotiin. Siivouspäivä tyhjentää kodin tarpeettomasta tavarasta ja pieni remontti saa kaiken näyttämään uudelta.

Leave a Comment

mts_howto