Ostoksilla pihapiirissä – kaupan perustaminen omalle tilalle

Monelle suuri haave ja toive on voida asua maalla, palata kotikartanolle tai omalle kotitilalle ja työskennellä etänä sieltä käsin. Perinteinen työ ei välttämättä enää kiinnosta kaikkia ja ei edes tarjoa sitä mitä ihmiset toivovat. Ennen vanhaan tavoitteena oli suunnata kaupunkiin ja omata toimintaa täynnä oleva elämä, nyt suunta on vaihtumassa ja ihmiset etsivät rauhaa.

Siksi monelle onkin tullut mieleen ajatus perustaa kauppa hyväksikäyttäen omaa tonttitilaa. Mikä olisikaan sen kätevämpää kuin rakentaa vanhasta navetasta supertoimisto ja tehdä varasto toiseen päähän? Kaiken lisäksi säästyt toimisto- ja varastotilojen vuokraamiselta. Itse kauppa toimii tietenkin netissä, nykyajan avain markkinapaikalla. Turha odottaa suurta asiakasmäärää navettakaupoille. Ehkä naapurin Liisa saattaa poiketa fillarilenkillään, tai eksyneet turistit, mutta muut asiakkaat vierailevat cyber-kaupassasi. Tällaisesta toiminnasta hyvänä esimerkkinä toimii kenkiä netistä myyvä kenkäkauppa.

Suuntana internet

Talouselämä-lehdessä kirjoitettiin vuosi sitten miten nettikauppojen suosio syö kivijalkakauppojen suosiota. Ajat ja asiat muuttuvat. Nettikaupat tuovat mukanaan paljon hyvää – ei tarvitse maksaa vuokria toimitilasta, ei palkata myyjää, ei ole rajoittavia myymälän aukioloaikoja jne. Unohtamatta tosiseikkaa, että nyt jokaisella on mahdollisuus aloittaa yritystoiminta, mikäli vain uskaltaa lähteä leikkiin mukaan. Mutta myös tietenkin negatiivisiakin asioita löytyy: pienemmät paikkakunnat kuolevat, koska kauppaelämää keskustan kaduilla ei enää ole. Kaikilla ei myöskään ole pääsyä verkkoon – varsinkaan vanhuksilla. Itse omistajalle nettikaupan perustaminen ei välttämättä vähennä työtunteja. Työn luonne muuttuu, mutta työtuntien määrä pysyy samana tai voi jopa kasvaa.

Oli miten vain, nettikauppa on varteenotettava vaihtoehto, mikäli halajaa muutosta ja ei oikein tiedä mitä maalla voisi tehdä. Ellei tavarakauppa kiinnosta, voi perustaa majoitusta myyviä palveluja ja tehdä sivurakennuksesta tai navetasta hotellihuoneen. Vain mielikuvitus on rajana.

 

Nykyaikana erilaisuus toimii, joten käytä muutama tunti sen miettimiseen mitä osaat tehdä, Young woman on a canopy tour adventure in the rain forest in northern Laos looking at the beautiful natural landscape in a sunny summer day. She is on a tree house up in the jungle, arms outstretched for freedom and success.mistä nautit ja mitkä voisivat olla hyviä yritysvaihtoehtoja. Majoituspalveluita miettiessä aina ei edes tarvitse maalaisromantiikkaa pursuavaa navetta- tai sivurakennusta. Esimerkiksi Espanjassa, Kataloniassa, toimivat aivan käsittämättömän suosion saanut puihin rakennetut hotellihuoneet. Ja ellei tavarakauppa tai majoitusvaihtoehto ole se kiinnostavin juttu, niin vain kynä ja paperi käteen ja ideoimaan. Yritysidea voi olla mitä muuta vain – viihdetoimintaa, terveyteen liittyviä palveluja, kuljetus tai mitä muuta aputoimintaa. Me kaikki pidämme jostakin asiasta ja kannattaa olla luova, sillä monesti juuri kaikkein hulluin saattaisi olla se toimivin.

Leave a Comment

mts_howto