Kirpputoreilla teet löytöjä pikkurahalla

Toisen roska on toisen aarre. Kirpputoreissa on pohjimmiltaan kyse juuri tästä. Kirpputoreilla ihmiset pääsevät eroon turhista tavaroistaan, mutta voivat samalla tehdä uskomattomia löytöjä pikkurahalla. Kirpputoreja kannattaakin suosio ostospaikkoina juuri edullisen hinnan takia, mutta myös niiden ympäristöystävällisyyden vuoksi. Luonto kiittää, kun ostat uuden sijaan käytettyjä. Lisäksi ostamalla kirpputoreilta, säästät ehjät tavarat kaatopaikalle päätymiseltä.

Miten teen löytöjä kirpputorilla?
Kirpputorit ovat usein suuria ja sokkeloisia. Myyntipöydät saattavat olla sotkuisia ja täynnä rojua. Rahanarvoisten löytöjen tekeminen voi äkkiseltään tuntua lähes mahdottomalta. Kirpputorille kannattaa tosiaan lähteä avoimin mielin. Ennen ostosreissua kannattaa kirjoittaa itselleen lista asioista, joita tarvitsee. Näin laadukkaiden tavaroiden bongaaminen helpottuu, kun tiedät jo etukäteen, mitä olet etsimässä. Toki pöytiä kannattaa katsella avoimin mielin, eikä listan tarvitse olla kiveen hakattu.

Kun sitten löydät hyvännäköisen tavaran, joka sopii omiin tarpeisiisi, kannattaa ensin tarkastaa esineen kunto. Kirpputorilla ei saa sääntöjen mukaan myydä rikkinäistä tavaraa, mutta esimerkiksi vaatteet kannattaa silti tarkistaa reikien ja ratkenneiden saumojen varalta. Myös keramiikka kannattaa syynätä tarkkaan ennen ostopäätöstä, sillä esimerkiksi pienet halkeamat saattavat estää tavaran käyttämisen. Jos esine vaikuttaa sopivalta ja hinta on tarpeeksi alhainen, esine kannattaa ostaa heti, ettet kävele onnesi ohi.

Miten myyn vanhoja tavaroitani kirpputorilla?
Jos koti on täynnä roinaa, on vanhasta tavarasta hyvä päästä eroon. Toisinaan roinaa on kertynyt vuosien varrella ja toisinaan taas esimerkiksi Unibet bonus yllättää niin, että yhtäkkiä onkin rahaa uusia koko irtaimisto. Ensimmäinen askel roinasta eroon pääsemiseksi on kirpputoripöydän varaaminen. Ennen kirpputorin valintaa, kannattaa tehdä vähän tutkimusta ja selvittää, mitkä kirpputorit ovat oman alueen suosituimpia. Näin varmistat, että tavaroillesi riittää potentiaalisia ostajia. Kun olet varannut kirpputoripöydän, on aika hinnoitella myytävät tuotteet. Kannattaa muistaa, että kirpputorin tarkoituksena ei ole saada tuotteesta alkuperäistä hintaa. Onkin hyvä muistaa, että tuotteet myydään nopeammin ja varmemmin, kun hinta on alhainen. Tarkoituksena on kuitenkin päästä eroon vanhoista tavaroista ja saada itselleen hieman taskurahaa.

Kannattaako tavarat myydä netissä vai kirpparilla?
Nykyään vanhaa tavaraa voi helposti myydä myös netissä. Nettikirppiksillä säästät kirpputoripöydän vuokraamisesta aiheutuvat kustannukset, mutta tilalle tulevat postikulut ja muut mahdolliset toimituskulut. Lisäksi joudut kirjoittamaan jokaisesta tavarasta oman myynti-ilmoituksen. Millaiset tavarat sitten kannattaa myydä netissä? Nyrkkisääntönä voi pitää sitä, että suuret ja arvokkaat tavarat kannattaa myydä netissä, jossa potentiaalisia ostajia liikkuu enemmän. Usein esimerkiksi huonekaluista saa paremman hinnan netissä kuin kirpputorilla. Pienet ja edulliset esineet, kuten vaatteet, koriste-esineet ja kirjat kannattaa useimmiten viedä kirpputorille. Harva jaksaa ostaa tämänkaltaisia tuotteita netistä, mutta kirpputorilla samat tavarat lähtevät usein mukaan ihan heräteostoksina. Lisäksi useimmat ostajat haluavat sovittaa vaatteita ja nähdä ne ennen ostopäätöstä. Yhteenvetona voisi sanoa, että sekä nettikirppiksille että perinteisille kirpputoreille löytyy edelleen paikkansa. Pääasia on kuitenkin se, että vanhat tavarat saavat uuden elämän.

Leave a Comment

mts_howto