Tapetit ovat monikäyttöisiä kirpputorilöytöjä

Kirpputorit ovat lähes ehtymättömiä aarreaittoja käsitöiden harrastajille ja kekseliäille sisustajille. Varsinkin eräälle tuotteelle löytyy monenlaista käyttöä niin katseenvangitsijana, muiden esineiden taustalla kuin raaka-aineena mitä erilaisimpiin askartelutöihin. Kyseessä on tietenkin tapetti!

Tapetit kirpputorilta ja verkkokaupasta

Kirpputorilta löytyy harvemmin tarpeeksi samanlaista tapettia suurien tilojen tai välttämättä edes kokonaisen huoneen tapetoimiseen. Jos onnistut löytämään mieleistäsi tapettia riittävästi vaikkapa vain yhdenkin seinän tapetointiin, ostos kannattaa, sillä hyvällä tuurilla samaa kuosia on ehkä edelleen myytävänä alan liikkeissä. Kirpparilta ostettuun tapettiin voi yhdistää uuttakin tapettia. Uusi tapetti kannattaa tilata netistä. Valikoimaan on helppoa tutustua kotona. Parhaassa tapauksessa tilaukset toimitetaan postikuluitta. Tilaamalla tapetit netistä säästät aikaa ja rahaa, jotka voit käyttää hyvin varsinaisten kirpputorilöytöjen tekemiseen. Kotiremonteista yli jäänyttä tapettia myydään joskus myös nettikirppareilla.

Kirpputorikierros ja tapetin tutkintaa Helsingissä

Kirpputoreilta on toisinaan mahdollista löytää varsin erikoisia tapetteja, vaikka harvemmin ainakaan kokonaisia maisematapetteja. Nekään tuskin edustavat aivan La Dame du Lac -tyylistä maisematapettia, jollainen restauroitiin alkuperäiseen asuunsa vanhan huvimajan seinälle Helsingin Seurasaaressa sijaitsevaan Florinin huvimajaan. Yhdistetty reissu pääkaupungin kirpputoreille ja Seurasaaren luontoon voisi toimia hyvänä inspiraationa oman maisematapetin teettämiseen. Mitä jos ikuistaisit matkamuistoksi napatun valokuvan seinällesi tilaamalla siitä valokuvatapetin? Tapetointi on hyvillä välineillä ja selkeillä ohjeilla suhteellisen helppoa hoitaa itse. Kattavat ohjeet tapetin valintaan ja tapetointiin voit lukea esimerkiksi Strömsö-ohjelman artikkelista.

Tapettia ja muita kirpparilöytöjä hyödynnät askartelussa

Kirpputorilta löydetty yksittäinen tapettiarkki on hyödyllinen ostos varsinkin askartelijalle. Askartelutöihin riittävät pienemmätkin palat. Niillä onnistuvat nukkekodin seinien uudistaminen, erilaisten käyttöesineiden somistaminen ja huonekalujen tuunaaminen. Kaikenlaisiin itsetehtyihin lahjoihin ja kortteihin vanhasta tapetista on paljon hyötyä. Onnittelu- ja kutsukorttien ohella oma lukunsa ovat ATC-kortit, joiden valmistusmateriaaleja on hauskaa metsästää juuri kirpputoreilta ja käytettyjen tavaroiden liikkeistä. Lyhenne ATC tulee englanninkielisistä sanoista artist trading cards ja tarkoittaa itse askarreltuja keräilykortteja. ATC-kortteihin voi hyvin käyttää repaleisiakin tapetinrippeitä, jos sellaisia jää vanhan tapetin poistosta ennen uuden tapetin asentamista. Pitämällä seinät puhtaina tapetit pysyvät tuoreen näköisinä pidempään. Remonteista ylimääräiseksi jääneet tapetit voi muuttaa jälleen rahaksi myymällä ne – missäpä muualla kuin kirpputorilla!

Leave a Comment

mts_howto