Elektroniikkalaitteiden myyminen kirpputoreilla

Kirpputorit ovat ostajille keino tehdä jopa arvokkaitakin löytöjä edulliseen hintaan. Myyjälle ne ovat taas keino kääriä muutama ylimääräinen euro tavarasta, jota ei enää tarvita. Kirpputorit pelastavat myös omalla tavallaan maailmaa, sillä tavaran määrän lisääntyessä on entistäkin tärkeämpää, että ne löytävät roskakorin sijaan uuden omistajan, joka pystyy pidentämään niiden käyttöikää.

Käytettyjen elektroniikkalaitteiden ostaminen turvallisesti

Elektroniikkalaitteiden ostaminen ja myyminen kirpputorilla ei kuitenkaan ole aina paras mahdollinen vaihtoehto. Myyjän kohdalla voi ensinnäkin olla vaikeaa tietää, paljonko kyseisestä laitteesta kannattaa pyytää. Vaikka kirpputoreilla ei yleensä päämääränä ole tehdä voittoa, on suhteellisen tärkeää pyrkiä hinnoittelemaan tuote oikein – sen lisäksi, ettet itse häviä vaihtokaupassa ja toiseksi, että saat tuotteen myytyä mahdollisimman nopeasti.

Ostajan riskit kirpputorilla ovat vieläkin suuremmat. Sen lisäksi, että kirpputoreilla liikkuu paljon myyjän kuvausta huonommassa kunnossa olevia elektroniikkatuotteita, tuote voi myös olla varastettu tai kokonaan käyttökelvoton. Riski kasvaa sitä suuremmaksi, mitä arvokkaammasta elektroniikkalaitteesta puhutaan.

Erityisesti Applen uudemmat mallit ovat myös käytetyn tavaran markkinoilla kysyttyä tavaraa, mutta useiden satojen tai jopa yli tuhannen euron arvoisen laitteen ostossa on tärkeää, että ostaja voi olla varma, että tuote vastaa kuvausta.

Toisinaan tämä tehtävä kannattaakin jättää asiantuntijan käsiin. Käytettyjä Applen laitteita myyvä mResellin ansiosta arvokkaammankin elektroniikkalaitteen ostaminen tapahtuu turvallisesti. Laitteen ostaja saa ensinnäkin tuotteeseen käyttötakuun ja lisäksi kaikki myydyt tuotteet on testattu valtuutetun Applen teknikon toimesta. Monet myydyistä Applen tietokoneista, tableteista ja puhelimista ovat lisäksi kunnoltaan uutta vastaavia, mutta hinta huomattavasti edullisempi.

Myös Applen laitteiden myyjät voivat hyötyä mResellin palveluista, sillä kyseinen jälleenmyyjä ostaa myös vanhoja Applen laitteita pois. Tällä tapaa myyjän ei tarvitse itse huolehtia laitteen myynnistä, vaan mResell tekee myyjälle hintatarjouksen, hoitaa laitteen postimaksut ja maksaa tuotteesta pyydetyn hinnan 1–3 päivän kuluessa tuotteen vastaanottamisesta, eli riippumatta siitä, milloin he itse myyvät kyseisen laitteen eteenpäin.

Elektroniikkalaitteet kirpputorilla

Tänä päivänä kirpputoreilta voi oikeastaan löytää mitä tahansa: huonekaluja, vaatteita, leluja, kenkiä, kirjoja, ruokaa, tekstiilejä, käsitöitä, astioita, koriste-esineitä ja tietysti elektroniikkalaitteita. Elektroniikkalaitteiden määrän kasvu kirpputoreilla johtuu osittain siitä, että ihmisillä on tänä päivänä tapana päivittää omat elektroniikkalaitteensa uudempaan malliin huomattavasti nopeammin kuin vaikkapa muutama vuosikymmen takaperin.

Tämä ei suinkaan johdu siitä, että elektroniikkalaitteista tulisi käyttökelvottomia vuoden tai kahden jälkeen. Uudenlainen kulutuskulttuuri, jossa ihmisiä kannustetaan jatkuvasti ostamaan yhdessä elektroniikkalaitteiden valmistajien kanssa ovat johtaneet siihen, että ihmisillä on tapana päivittää puhelimia, tabletteja ja tietokoneita uudempaan myös silloin, kun edellinen olisi vielä täysin käyttökunnossa. Turhaa elektroniikkahävikkiä välttäen onkin tärkeää, että me kaikki osallistumme talkoisiin sekä myymällä että ostamalla edelleen käyttökunnossa olevaa elektroniikkaa!

Leave a Comment

mts_howto