Mitä Lime technologies voi opettaa pihakirppismyyjälle?

Oletko innokas pihakirppismyyjä, joka haluaa oppia entistä paremmaksi myyjäksi? Kaikessa myyntityössä on erityisen tärkeää tuntea asiakkaansa mahdollisimman hyvin ja uskomme, että Lime technologies voi opettaa tätä jaloa taitoa myös pihakirppismyyjälle.

Asiakas on kuningas kirpparillakin

Kaikenlaisessa myyntityössä asiakasta on syytä kohdella kuin kuningasta. Tämä koskee myös pihakirppismyyntiä! Kun asiakas kokee kirppispöytäsi äärellä saavansa hyvää palvelua, on entistä todennäköisempää, että hän tekee ostoksensa juuri sinun pöydässäsi. Asiakkuudenhallinnan rautainen ammattilainen Lime technologies voi auttaa myös kirppismyyjää ymmärtämään asiakkaittaan entistä paremmin! Kerromme seuraavaksi muutaman vinkin, kuinka huomioit asiakkaan pihakirppiksellä ja saat kaupankäynnin kukoistamaan. Lime technologiesien filosofian mukaan yritys pystyy palvelemaan asiakkaitaan sitä paremmin mitä syvemmin se tuntee asiakkaansa. Siksi jaammekin tässä artikkelissa yleisiä kirppisasiakkaita koskevia vinkkejä.

Ystävällinen palvelu

Ystävällinen palvelu on kirpparilla kaiken a ja o. Lime technologies panostaa nimenomaan siihen, että asiakas kokee saavansa hyvää palvelua ja tässä on kirppismyyjälläkin oppimisen paikka! Kun asiakas tuntee olevansa tervetullut pöytäsi ääreen, jää hän mielellään tutustumaan pöytääsi tavallista pidemmäksi aikaa ja tekee todennäköisemmin löytöjä. Kirpputori asiakkaan palveleminen vaatii hieman tietynlaista pelisilmää, sillä osa asiakkaista pitää siitä, että myyjä jää heidän kanssaan rupattelemaan, kun taas osa haluaa tutustua pöydän antiin mahdollisimman rauhassa.

Reilu hintalaatusuhde

Pihakirppiksen tuotteet kannattaa hinnoitella reilusti. Huonokuntoiset tuotteet kannattaa suosiolla joko heittää roskiin tai kierrättää esimerkiksi lumppukeräykseen. Likaiset ja rikkinäiset vaatteet eivät kuulu kirppispöytään, sillä ne luovat pöydästäsi epäsiistin vaikutelman ja voivat jopa karkottaa asiakkaat. Sitä paitsi mitä kukaan tekisi vanhoilla rikkinäisillä vaatteilla?

Hinnoittelussa kannattaa unohtaa tunteellisuus ja vaaleanpunaiset silmälasit ja pyrkiä mahdollisimman realistiseen hintatasoon. Joskus kirppareilla näkee sellaisia tuotteita, joiden hintaan on selvästi vaikuttanut myyjän tunneside kyseiseen tuotteeseen. Esimerkiksi oman vauvan ensimmäisiin vaatekertoihin saattaa syntyä tällaisia tunnesiteitä, jotka saattavat hämärtää tuotteiden hinnoittelua. Jos tuotteiden hinnoittelu tuntuu haastavalta, kannattaa selata esimerkiksi nettikirpputoreja ja vertailla sieltä löytyviä hintoja omaan hinnoitteluun. Hinnat kannattaa yleensä merkitä pihakirpparilla selkeästi tuotteisiin, sillä osa ostajista voi olla liian arkoja kysymään yksittäisten tuotteiden hintoja. Usein pöydän yhteyteen kannattaa laittaa myös houkuttelevia laatikoita, joista löytyy esimerkiksi yhden ja kahden euron tuotteita. Muista varata myös riittävästi vaihtorahaa ja tarjoa asiakkaille näppärää MobilePay-maksutapaa, jotta ostaminen olisi mahdollisimman helppoa ja sujuvaa.

Siisti kirppispöytä

Kirppispöydän visuaalinen ilme ei ole suinkaan yhdentekevä myynnin kannalta. Siisti pöytä houkuttelee asiakkaita ja järjestyksessä olevalta pöydältä ostajat löytävät helposti etsimänsä. Jos vain suinkin jaksat, silitä myymäsi vaatteet, sillä siten ne pääsevät parhaiten oikeuksiinsa. Jos kotoasi löytyy rekki, ota se mukaan pihakirppikselle ja ripusta rekkiin esimerkiksi ulkovaatteet. Näin ne ovat helposti löydettävissä ja vertailtavissa. Pöydälle esimerkiksi lastenvaatteet kannattaa järjestää koon mukaan. Lisäksi koko kannattaa merkitä selkeästi näkyville. Näin ostaja löytää helposti etsimänsä koon. Pöytä sotkeentuu helposti myyntipäivän aikana, joten on tärkeää, että myyjä järjestelee pöytää pitkin päivää tarpeen mukaan.

Leave a Comment

mts_howto