Järjestä kirppis – saat lisää tilaa lastenvaatteille

Etenkin syksyllä koulujen alkamisen aikaan lehdet ovat pullollaan mainoksia kouluun tarvittavista uusista vaatteista ja tavaroista. Lapset haluavat ostoksille ja etenkin isommat tietävät jo varsin hyvin itse, minkälaisia vaateita haluaisivat hankkia. Vanhempien tehtäväksi usein jää lasten kuljettaminen vaateostoksille ja ostosten maksaminen. Mutta mitä tehdä jos vaatekaappi pursuaa jo valmiiksi hyviä käyttökelpoisia vaateita?

Mitä vaatteita halutaan?

Lapset katselevat mielellään etukäteen haluamiaan vaatteita Internetissä ja keskustelevat vaatteista myös kavereidensa kanssa. Useiden lasten mieleen olevia vaatteita tarjoaa Kids Brand Store, jonka valikoimasta on helppo löytää niin vanhempia kuin lapsiakin miellyttäviä kouluvaatteita. Tarjolla on suuri määrä vaatteita aina perusmallistosta merkkituotteisiin. Lapset ovat yleensä itse hyvin tietoisia siitä, minkälaisia vaatteita he haluavat hankkia tulevaa lukukautta varten. Toisinaan lasten ja vanhempien vaatetoiveet kuitenkin poikkeavat toisistaan. Lapsikin haluaa tuoda esiin omaa persoonallisuuttaan ulkonäöllään ja pukeutumisellaan. Toisinaan vanhemman kannattaakin antaa periksi vaatekeskusteluissa ja antaa lapsen pukeutua aivan kuten itse haluaa. Vaikka tämä ei ole aina mahdollista, kannattaa kuitenkin aina pyrkiä jonkinlaiseen kompromissiin.

Mitä vaatteita tarvitaan?

Se minkälaisia vaatteita lapset haluavat ei aina kohtaa sen kanssa, mitä oikeasti tarvitaan. Hankittavien vaateiden valinta kannattaakin aloittaa siitä, mitä vaatteita ensisijaisesti on hankittava. Ovatko liikuntavaatteet jääneet viime vuodesta liian pieniksi? Ovatko ne kuitenkin ehjät, ja käyttökelpoiset vielä seuraavalle käyttäjälle? Vai tarvitaanko koulun juhlia varten uusi juhlapuku ja kengät? Tarvitaanko vaatteita, joita voidaan saada käyttöön isommilta sisaruksilta, vai pitääkö ne hankkia muualta? Sen lisäksi että vaatteita ostetaan tarpeeseen, on mukavaa ostaa jotain ihan vain piristääkseen pukeutumistaan.

Mistä vaatteista voidaan luopua?

Samalla kun mietitään mitä vaatteita tarvitaan, kannattaa kurkata vaatekaappiin ja tehdä kunnon inventaario kaikesta mitä jo valmiiksi on. Samalla on sopiva hetki laittaa vaatekaappi järjestykseen ja tehdä sille perinpohjainen siivous. Hoida homma lasten kanssa yhdessä ja miettikää samalla, mitkä vaatteet voidaan kiikuttaa kirppikselle myytäväksi seuraavien käyttäjien iloksi.

Laita kirppis pystyyn

Vaatekaappia läpi käydessä kannattaa tehdä erilaisia vaatepinoja. Mitkä vaatteet halutaan ehdottomasti säilyttää? Onko jokin vaate rikki tai kaipaa pesua? Onko vaatteita, jotka ovat täysin korjaamattomissa? Onko osa vaatteista jäänyt liian pieneksi? Vai ovatko jotkin vaatteet tai asusteet jääneet vain vähemmälle käytölle tai eivät tunnu enää omaan tyyliin sopivilta? Pestyt, ehjät ja hyväkuntoiset vaatteet, jotka eivät enää siivouksen jälkeen pääse takaisin vaatekaappiin kannattaa kierrättää.

Kesän aikana tai vaikka sen jo köydessä loppuaan on vielä lämpöisiä viikonloppuja, jolloin voi järjestää vaikka itse pihakirppiksen. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kirpputoritoimintaa säätelevät erilaiset säädökset, joita tulee noudattaa. Kirppiksen voi laittaa jokainen itse pystyyn omalle pihalleen, mutta esimerkiksi kerrostalon pihalla tavaroiden myyntiä varten pitää hankkia lupa taloyhtiön hallitukselta. Puistoissa ja muilla julkisilla alueilla omia tavaroitaan saa myydä vain silloin kun sitä varten on järjestetty jokin tietty tapahtuma. Vuosittain järjestetään esimerkiksi yleisiä siivouspäiviä, jolloin kaikki voivat kokoontua vaikka lähipuistoon myymään vaikka pienikis jääneitä vaatteitaan. Omakotitaloalueella kirppiksen voi järjestää vaikka yhteistoimintana koko naapuruston kanssa. Samalla pääset eroon tarpeettomista tavaroistasi ja tutustut uusiin ihmisiin.

Leave a Comment

mts_howto